VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Bár és kávéház az Operában

2015-10-20 | viptravel

A Magyar Állami Operaház gasztronómiai programja és kínálata megújítása érdekében nyílt pályázatot írt ki, amelyet a Zsidai Gasztronómiai Csoport nyert el.

Az új koncepciót október 18-án nagyszabású parti keretében mutatták be partnereiknek.

Az idén 33 éves családi cég a kávéházat, a bárokat, az Opera és Erkel Színház teljes gasztronómiai kínálatát alakította ki és üzemelteti. A koncepció megalkotásához a világ tizenkét leghíresebb operaházát tanulmányozták, Sydney-től Londonig. „A legjobb ötleteket és a működő rendszereket átültetve a legfrissebb és legjobb gasztronómiai egységet hoztuk létre a budapesti Operában, de teljesen friss, új elemek is bekerültek a koncepcióba." – mondja Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője.

Az új koncepció célja, hogy ne csupán az előadásra érkezzenek a vendégek, hanem egész estés élményt kapjanak. Lehetőséget kívánunk biztosítani, hogy itt vacsorázzanak, és akár az előadás után is maradjanak – mondta Zsidai Roy.

Az Opera Gasztronómia keretében megújul a korábbi büférendszer és helyette világszínvonalú bárt hoztak létre, valamint új egységként nyílik egy kávéház az Operaházban, a Hajós utca felőli oldalon.

Az Opera Café egy klasszikus, monarchia stílusú kávéház az Operaházban, impozáns szezonális terasszal és változtatható, az adott repertorhoz igazítható papír-installációkkal. A kávéházban kötetlen, de patinás környezetben fogyaszthatunk el egy ebédet, vacsorát, egy délutáni süteményt, egy csésze „specialty coffee-t" vagy egy pohár pezsgőt.

Az első emeleten található Opera Café Bár egy órával előadás előtt nyitja meg kapuit. Behűtött pezsgővel, falatokkal, szendvicsekkel és desszerttel várják a vendégeket, gyors kiszolgálással. A fő cél itt az, hogy a vendég ne sorban állással töltse az időt, hanem élvezze az épület szépségét vagy a barátai társaságát italok és falatok mellett. Éppen ezért alaposan átszervezték a bár logisztikai megoldásait, valamint új, szűk és magas minőségű, de elérhető árú kínálatot alakítottak ki a gyorsabb kiszolgálás érdekében. A bár terasza is nyitva áll a közönség előtt, itt gömbfák mellett élvezhető az Andrássy úti panoráma. A bár speciális világítást és izgalmas hangtechnikát is kapott, előadások után pedig az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter állítja össze a zenei menüt.

Az Erkel Színházban található bár minőségi alapanyagokból házilag frissen készített szendvicsek, desszertek és édességek széles választékát kínálja, és szeptember eleje óta nyitva áll a nagyközönség előtt.

„További terveink is vannak: többek között az online előrendelés a bárban vagy a páholyok szünetben való közvetlen kiszolgálása, melyek terveink szerint még idén megvalósulnak." – folytatta Roy.

A belsőépítészeti és design tervezési folyamatokat a Ferenczy Noémi Díjjal kitüntetett Somlai Tibor belsőépítész végezte. A tervező nehéz feladatot kapott júniusban, hiszen mindössze három hónap állt rendelkezésre, hogy a tervezés és a kivitelezés megvalósuljon minden egységben.

Forrás és kép: turizmus.com