VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Az utazók többsége már a netről tájékozódik

2015-06-15 | viptravel

Az utazók többsége már a netről tájékozódik

Az Agoda.com, legújabb, TravelSmarts kutatásának eredményeiből kiderül, hogy az utazók leginkább internetes fórumokon, blogokon megosztott információk alapján tervezik meg kirándulásaikat.

A felmérést az idei év áprilisában és májusában készítette a cég, a kérdőíveket világszerte több mint 5500 ügyfél töltötte ki. A szakemberek arra keresték a választ, hogy a turisták hogyan készítenek utazási terveket. A válaszokból az derült ki, hogy az internetes fórumok nagyon népszerűek, a megkérdezettek 34 százaléka mondta azt, hogy ilyen forrásból tájékozódik, mielőtt útra kelne.

 

A blogok és az utazási információkkal foglalkozó független weboldalak a második helyre futottak be: a felmérés résztvevőinek 28 százaléka néz ilyen oldalakat. Az online információforrásokat - fórumok, blogok és weboldalak, telefonra vagy tabletre is telepíthető applikációk - a megkérdezettek összesen több mint 70 százaléka használja tájékozódásra.

 


"Nem meglepő, hogy egyre több és több turista bízik leginkább az online elérhető információkban. Amikor az utazók az internetet használják tájékozódásra, hozzáférhetnek tapasztaltabb társaik megosztott tudásához, ráadásul úgy, hogy csak a számukra szükséges, hasznos információra szűrnek. Ilyen egyszerűen korábban sosem lehetett előzetesen tájékozódni egy-egy úti cél sajátosságairól" - mondta John Brown, az Agoda.com ügyvezető igazgatója.

 

A legmegbízhatóbb információforrások

Internetes fórumok:                        34%

Blogok, független weboldalak:      28%

Helyi lakosok tanácsai:                   13%

Nyomtatott útikönyvek:                  12%

Utazási applikációk:                           9%

Egyéb:                                                  4%

 

A válaszadóknak csupán 12 százaléka jelölte meg leginkább megbízható forrásként az útikönyveket.

 

A felmérésben világszerte részt vevő 5500 utazó egyébként kifejezetten hajlandó élményeit, tapasztalatait - legyenek azok akár jók, akár rosszak - megosztani másokkal az interneten. Közülük 79 százalék mondta azt, hogy küldött értékelést (például egy szállodáról) ilyen céllal létrehozott felületre, esetleg blogokban, közösségi médiafelületeken (Facebook, Twitter) számolt be tapasztalatairól (ebben a felmérésben a válaszadók csak egy állítást jelölhettek meg).

 

Megosztja utazási tapasztalatait az interneten?

Nem:                                               21%

Igen, értékeléseket küldök:         38%

Igen, a közösségi médiában:      25%

Igen, blogokban, fórumokon:    16%

 

Forrás: turizmus.com