VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Az ódon, a luxus és a gőzhajó - Európa menő hajóhotelei

2015-07-17 | viptravel

Botel Marina, Fiume CPH Living, Koppenhága Rygerfjord Hostel, Stockholm Florentina Boat, Prága De Barge-Boat, Brugge SunBorn Yacht, London Amsterdam Hotelboat, Amszterdam Aquamarina Hotel, Budapest ArkaBarka Floating Hostel, Belgrád Eastern Comfort, Berlin

Ezek a szállások esténként garantáltan álomba ringatják a vendégeket, de egy dologra érdemes felkészülni: nem fog szilárd talajt érezni a lába alatt.

1. Botel Marina (Fiume, Horvátország)

A Botel Marina Horvátországban, Fiume kikötővárosában horgonyzik. A szobák kicsik, ám kényelmesek és igényesen berendezettek. A hajót 1936-ban, Dániában építették és Ingrid dán királynéról nevezték el. 2005-ben vásárolta meg a Kušeta család, akik hotellé alakították. A környezet, a város szépsége és a horvát tengerpart pedig amúgy sem engedi, hogy az egész napot a hajón töltse. A város látnivalói, mint a hotel közelében levő Tengerészeti és Történelmi Múzeum, vagy Trsat vára mellett Fiume tökéletes kiindulópont a környező horvát szigetek felfedezésére is.


2. CPH Living (Koppenhága, Dánia)

A szálláshely tökéletes azok számára, akik Koppenhága belvárosához, a nyüzsgéshez közel, ám mégis nyugodt, kellemes, vízparti környezetben szeretnének kikapcsolódni. A CPH Living apróbb, de annál stílusosabb szállodáját pedig mindenütt hatalmas ablakok díszítik, így a hajó bármely részéről csodás kilátás nyílik a dán fővárosra. Különlegességét azonban nemcsak ez adja, hanem az enteriőr is; a CPH Living a legújabb dizájn szerint, a klasszikust és modernt elegyítve van berendezve. Az acél és fa a hotel minden helyiségében visszatérő alapanyagként szolgált.


3. Rygerfjord Hostel (Stockholm, Svédország)

A svéd fővárosban nem könnyű olcsó, de mégis igényes szálláshelyet találni, a Rygerfjord Hostel azonban ebbe a kategóriába esik. A szállás Svédország harmadik legnagyobb taván, a Mälaren-tó déli partján horgonyzik. Elhelyezkedése kitűnő, hiszen egy rövid sétára fekszik Stockholm Gamla stan nevű óvárosa. Kabinszerű, a városra és a tóra néző szobák közül választhatnak a vendégek és a fedélzeti étteremben kipróbálhatják a legnépszerűbb tradicionális ételeket, mint a nálunk is ismert svéd húsgombócot.


4. Florentina Boat (Prága, Csehország)

A Florentina hajószálloda Prága központi részén, a Moldva-folyón, a népszerű Pařížská bevásárlóutca közelében horgonyzik. Közel van tehát a legfontosabb látnivalókhoz és jó kiindulópontja egy óvárosi sétának. A vendégek egy kellemes, fedélzeten elfogyasztott ebéd, vagy vacsora közben nemcsak a hagyományos cseh ételeket élvezhetik, hanem a prágai vár csodás látványát is. A szálloda az egyik legmodernebb hajóhotel a cseh fővárosban; 1980-ban épült és 2008-ban teljes felújításon ment át.


5. De Barge-Boat (Brugge, Belgium)

A De Barge a belga Brugge tündéri környezetében, a Brugge és Gent városát összekötő csatornán horgonyzik, amely körbekeríti a kicsiny település központi részét. A szálláshely apró, otthonos, tengerészeti stílusban berendezett szobákkal várja a vendégeket, akik egy kiadós városnézés után a teraszon élvezhetik a teljes kikapcsolódást. Brugge központi, óvárosi része mindössze egy kellemes, a közeli parkon át vezető pár perces sétára van a hajótól. A háromcsillagos hotel Captains Table nevű éttermében a régió ínyencségeit kóstolhatjuk végig, olyan fogásokat, mint a flamand marhapörkölt, vagy a De Barge-féle homár.


6. SunBorn Yacht (London, Egyesült Királyság)

Az angol fővárosba látogató turisták mindegyike látja London folyóját, ám annál kevesebben vannak azok a szerencsések, akiknek „a jó öreg Temze” szolgál szállásul. Ha ilyen élményre vágyik, akkor a legjobb választás a SunBorn fedélzetén szobát foglalni. Az ötemeletes luxusjacht London első úszó hotele, napozóterasszal, étteremmel, bárral várja a vendégeket. Számos szobából a The Royal Docks kikötőre nyílik kilátás. A berendezés egy világjáró luxushajó érzetét kelti: fényes rézkorlátok, csigalépcsők, art deco fali lámpák láthatók mindenütt.


7. Amsterdam Hotelboat (Amszterdam, Hollandia)

Az Amsterdam Hotelboat az élettel teli holland város legnyüzsgőbb részén, az óváros központjában található, közel a Waterloo térhez és a piros lámpás negyedhez. A hajó hostelként funkcionál; a kisméretű szobák, emeletes ágyak, közös fürdőszoba persze nem a luxusra vágyók álma, de az árak rendkívül kedvezőek és a vendég a hajón átérezheti, milyen az igazi matrózélet. Amszterdam látnivalói, pezsgő éjszakai élete, bárjai, híres-neves coffeeshopjai könnyen megközelíthetők és a hajó személyzete készségesen segít felfedezni a város izgalmas arcát.


8. Aquamarina Hotel (Budapest, Magyarország)

Az Aquamarina négycsillagos úszó hotele a Dunán ringatózva várja a vendégeket, Budapest egyik legszebb részén, a Római-parton. A szálloda különlegességét elsősorban az adja, hogy egy orosz lapátkerekes gőzhajó ad neki otthont. A hajót 1903-ban készítették a Szomorszkij hajógyárban a cári dinasztia kérésére és 1996-ban építették át jelenlegi formájára. Büszkesége a cári lakosztály, melyet a renoválás során az eredeti tervek alapján készítettek el. A hotel éttermének menüjén pedig a házias magyar konyha fogásai és nemzetközi ételek egyaránt szerepelnek.


9. ArkaBarka Floating Hostel (Belgrád, Szerbia)

A Belgrád egyik szép parkja mellett, a Dunán lebegő hostel egyszerűen, de fiatalosan berendezett szobáit a színes falak és folyóra, parkra nyíló nagy ablakok teszik különlegessé. A vendégek a snackbárban, teraszon, a grillező mellett fogyaszthatják el vacsorájukat, és a környezet tökéletes egy kiadós kültéri parti megszervezéséhez is. Ha pedig még közelebbről fel akarjuk fedezni a folyót, a lebegő hostel személyzete igény szerint egy hajókirándulás megszervezésében is segítséget nyújt.


10. Eastern Comfort (Berlin, Németország)

A német fővárosban úszó hostel a Spree folyón ringatózik. Elhelyezkedése ideális azoknak, akik viszonylag közel szeretnék tudni magukhoz a fontos látnivalókat, ám mégis nyugodt környezetre vágynak. A hajótól mindössze néhány méternyire vannak a berlini fal romjai és a belváros, valamint Friedrichshain negyedének klubjai és bárjai is könnyedén megközelíthetők. A szálláshely kitűnő választás fiatalok számára, akik a város mellett a német sörkülönlegességeket és az éjszakai életet is fel szeretnék fedezni.

Forrás és képek: turizmusonline.hu