VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Alsóörsön új szintre emelik a balatoni vitorlázást

2015-09-17 | viptravel

200 hajóhelyes vitorlás kikötő, professzionális hajószerviz, hotel és étterem épül Alósörsön. Az „új típusú" kikötő korszerű, kapcsolódó szolgáltatásaival új szintre emeli a balatoni vitorlázást.

A Balaton északi parti kikötőinek telítettsége, a jól felszerelt, komplex szolgáltatásokat nyújtó vízi létesítmények és a sokszínű hajótípusok befogadására alkalmas, korszerű kikötő hiánya hívta életre a jövőre nyíló Alsóörs Marina kikötőt. Alsóörs hajós múltja, elhelyezkedése és élénk turista forgalma miatt a megvalósult beruházás meghatározó pontja lehet a Balaton északi régiójának.

A fejlesztések eredményeként jelentősen növekszik Alsóörs kikötői kapacitása, ami közvetlen hatást gyakorol a község idegenforgalmára és egyúttal számos munkahelyet is teremt. Az eddig nem használt kikötői technológiáknak köszönhetően nagyobb számú hajó és így vendég látogathatja majd a települést, ami várhatóan újabb beruházásokat fog generálni.

„Településünk régi álma teljesül az új vitorláskikötő létrejöttével" – jelentette ki Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere.

„A több mint 200 hajó befogadására alkalmas kikötő a telepített infrastruktúrájával, hajószervizével és kapcsolódó szolgáltatásaival új perspektívába helyezi a balatoni hajózást" – jellemezte a beruházást Bartos Csaba, az Alsóörs Marina vezetője. Hozzátette: a kikötő mellett 12 szobás szálloda és minőségi gasztronómiai élvezeteket nyújtó étterem teszi még kényelmesebbé a kikötőbe érkező hajósokat.

A jövőre nyíló Alsóörs Marina szakmai körökben is egyedi újítással szolgál. A kikötőben a hajók mozgatása egy, a Balatonon jelenleg még nem alkalmazott hidraulikus sólyakocsival történik majd. A kikötőben lehetőség lesz arra is, hogy a hajók egész évben, minden kockázat nélkül a vízen maradjanak, amit a tavon ritkaságnak számító, jelenleg kevés kikötőben alkalmazott vízforgató rendszer garantál, ez biztosítja a befagyott Balaton esetén is a jégmentes vízfelületet a hajók körül. Az egész éves igénybevételt szem előtt tartva, a tervezett kikötő vizének tisztán tartása is kiemelt fontosságú lesz, melyről nagy teljesítményű vízcserélő fog gondoskodni. Ez lehetővé teszi a kikötő teljes vízmennyiségének 48-72 óra alatti teljes cseréjét.

A tervek szerint a kikötő part menti sávját megnyitják a közforgalom számára az újonnan épülő hullámvédő mólóval együtt, ily módon a bejárható part menti sétány hossza többszörösére növekszik. A kikötő kialakításával és az élményt adó parti sétánnyal jelentősen emelkedhet Alsóörs turisztikai vonzereje a Balaton-menti települések között.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 395 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

Forrás és kép: turizmus.com