VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Aktív üdülés Karintiában, lélegzetelállító tájjal körülölelve

2016-05-04 | viptravel

A természet kegyesen bánt Karintiával. Itt, az osztrák Alpok déli oldalán sok napsütéses óra és tengernyi tiszta, meleg, fürdőzésre alkalmas tó várja az ide látogatókat.

A természet kegyesen bánt Karintiával. Itt, az osztrák Alpok déli oldalán sok napsütéses óra és tengernyi tiszta, akár 28 °C-os, fürdőzésre alkalmas tó várja a látogatókat.

Csakúgy, mint a hatalmas háromezer méter feletti magasságú hegyek és a lágy dombok. A hegyek és tavak e kombinációja álomszerű hátteret nyújt a túrázáshoz, kerékpározáshoz és fürdőzéshez, s arról is gondoskodik, hogy nehogy túl kevés idő jusson az aktív pihenésre.
Túrázás szempontjából Karintia legfontosabb cégére az Alpok-Adria túraútvonal, mely több mint 750 kilométeren át, Ausztria legmagasabb hegyétől, a Großglocknertől (3 798) indulva, Karintián és Szlovénián keresztül, Olaszországba vezet. Az út során a természetjáró kísérője a minden létező formájában megmutatkozó víz: Találkozik jeges gleccserekkel, dübörgő vízesésekkel és vadvizekkel, csörgedező patakokkal és széles folyókkal, ivóvíztisztaságú tavakkal, s az út végén: a tengerrel. Akik pedig inkább kényelmesebben szeretnének pihenni: Karintiában a vezetett természetjáró programok kedvet csinálnak a természet megtapasztalásához és felfedezéséhez. A programok széles választéka a vadállatok (pl. kőszáli kecskék, sasok, mormoták) megfigyelésétől, a halkóstolóval egybekötött kulináris vadvízi evezésen és a napfelkeltekor tett túrákon át, egészen a gleccsertúrákig és a kis facsónakon tett öböltúrákig terjed.
Ezen kívül, szerte az egész tartományban számtalan látnivaló várja Önt, melyek közül több mint 100 látnivalót – hajókirándulásokat, hegyi vasutakat, múzeumokat, élményfürdőket, panorámautakat, állatkerteket és vadasparkokat beleértve – ingyen élvezhet a Kärnten Card segítségével.
S hogy milyen az íze Karintiának? A karintiai Alpok-Adriai konyhában, melyen az olasz és a szlovén gasztronómia hatása is érződik, a régiók friss alapanyagai, a régi gasztronómiai hagyományok és azok újraértelmezése ízletes egésszé vegyülnek össze. Akár egy tóparti teraszon, akár egy hegyi kunyhóban fogyasztjuk el az ételeket, a karintiai fogadósok által elkészített fogások különösen ízletesek.
www.karintia.com

 

Forrás és kép: austria.info