VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

A világ legveszélyesebb természeti úti céljai

2015-07-27 | viptravel

Nemcsak a politikai konfliktusok, a kábítószer nagyhatalmak, diktatúrák és a terrorizmus lehet életveszélyes: a Vagabond svéd utazási magazin összeállította a legkevésbé biztonságos úti célok listáját

Igaz, ezeknek a többnyire gyönyörű tájjal csalogató helyeknek a veszélyessége természeti környezetükből – és emberi meggondolatlanságból - fakad.

A Mont Blanc-t évente 20 ezer ember akarja megmászni, közöttük olyanok is, akik nem gyakorlott hegymászók. Közülük harmincan halnak meg évente – a Climbing Mont Blanc Magazine szerint - mert nem készülnek fel arra, hogy a terep síkos, jeges, rosszak a látási viszonyok és nagyon erős a szél.

Mi baj érheti az embert Hawaii-on? A gondtalan strandolás mellett azért akadnak veszélyforrások: a Hanakapai Beach Kuai különösen népszerű a turisták körében, csakhogy nagyon örvényes a víz, és emeletmagasak a hullámok. Nem mindenki van ezzel tisztában: az elmúlt években 80-an haltak meg, pedig csak úszni akartak.

Az amerikai Grand Canyon Arizona nemzeti parkot évente 4 és fél millióan látogatják, és közülük 12-en nem térnek vissza, kifáradás, kiszáradás, esetleg öngyilkosság miatt. Elég egy rossz lépés az 1600 méter magas szakadék felett, és csekély realitása marad a mentésnek.

Ausztrália északi részén, Queensland tengerparti szakaszán a strandok több hónapra bezárnak, mert egyes fajtájú medúzák csípése nemcsak fájdalmas, de életveszélyes lehet: szívmegállást okozhat. Az utolsó 50 évben 70-en haltak meg medúzacsípés miatt.

Az írországi Skellig Michael szépséges szigetén sokan másznak fel a tengerszint felett 230 méterre található kolostorba. Az ezer éve épített 600 lépcsőfok azonban nagyon meredek és nincs korlát. Már több turista meghalt itt, hiába figyelmeztetik táblák az oda érkezőt a veszélyre.

A Huashan Sky Walk Kína egyik szent hegye. A közép-kínai Shaanxi tartomány 2150 méter magas hegyének kolostoraihoz vezető túraútvonalai nagyon meredekek és balesetveszélyesek.

A floridai New Smyrna Beach-en fürdőzőknek nagy esélyük van rá, hogy megsebzi őket egy tengeri óriás. Tavaly 235 embert támadott meg cápa.

A bolíviai Camino de las Yungas-t halálútnak is nevezik. A La Paz és Chorico közötti 60 kilométer a világ legveszélyesebb útvonalai közé tartozik, mivel csak egy sáv van.

2006-ban egy újabb utat építettek, mert egyre több az ide látogatók száma, tavaly 25 ezer hátizsákos turista kereste fel a környéket.

Port St. Johns egy dél-afrikai kisváros, ahol a turisták szeretnek búvárkodni, megmerítkezni az óceánban. A fehér cápákkal való búvárkodás ugyanakkor veszélyes lehet: az utolsó 15 évben 23-an haltak meg emiatt.

Szinte mindenki hallott már a pamplonai bikafuttatásról: az elmúlt 100 évben 15-en haltak itt meg bikaöklelés vagy taposás miatt. Mindig sokan sérülnek meg a kilenc napig tartó San Fermin fesztiválokon, amelyet évente egy millióan keresnek fel, rövidebb-hosszabb időre...

A Colorado folyónak – amely hét amerikai államot érint. – különösen a kaliforniai öbölben erős a sodrása, főleg tavasszal, amikor elolvad a hó. A tutajozók, raftingozók azonban nem veszik komolyan e veszélyeket. A The Gazette szerint 15-en haltak meg eddig 2015-ben.

Forrás és kép: turizmus.com