VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

A „gomba" és a vízjáték is megújult a megszépült Nyugati téren

2015-10-08 | viptravel

A „gomba

Átadták a megújult Nyugati teret Budapesten, a félmilliárd forintos beruházást a Fővárosi Önkormányzat a Tér-Köz pályázaton keresztül csaknem háromszázmillió forinttal támogatta.

Az ünnepélyes átadáson Tarlós István főpolgármester azt mondta: Budapest ismét egy kulturált, élhetőbb és zöldebb köztérrel lett gazdagabb, több évtized várakozás után megújult a főváros egyik legforgalmasabb, a Nyugati pályaudvarnál található fogadótere.

A Nyugati tér arculata az 1980-as évek eleje óta lényegesen nem változott, szerkezete elavulttá és esztétikailag is kifogásolhatóvá vált. Az utóbbi évtizedekben kizárólag csak karbantartó jellegű felújítások voltak ott, így vitathatatlanul időszerűvé vált a tér újjáépítése – tette hozzá.

A legfontosabb változások között említette, hogy a korábban, lényegében az egész teret uraló lépcsősor jóval keskenyebb és rövidebb lett. A járólépcső mellett kialakítottak egy úgynevezett kiülős lépcsősort. Több lesz a zöldfelület és a fa a téren, ezek megvalósítását a Tér-Köz-2 pályázat segíti. A tervek szerint később egy kijelölt gyalogátkelő is lesz a Bajcsy-Zsilinszky úton.

A térszint növekménye meghaladja a négyszáz négyzetmétert, és az új burkolatnak köszönhetően jóval világosabb lett a tér, amelynek gépészete is teljesen megújult, beleérve a vízjátékot és a budapestiek kedvelt találkozóhelyét, a „gombát".

Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere elmondta, az öt hónap alatt lezajlott beruházás költsége 509 millió forint volt. A VI. kerületi önkormányzat 184 millió forintot fordított a felújítás finanszírozására. A beruházáshoz 30 millió forinttal járult hozzá a Skála-Metro Ingatlanhasznosító Kft. A polgármester javasolta, hogy az érdeklődők sötétedés után is látogassanak ki a térre, amikor egyedi látványú díszkivilágítás fogadja őket.

Az átadáson elhangzott, hogy a tér felületei antigraffiti bevonatot kaptak, és hamarosan négy újabb, nagyfelbontású térfigyelő kamerát helyeznek ki.

Forrás és kép: turizmus.com