VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

A 10 legszebb olasz strand

2018-06-11 | viptravel

A Turismo Italia News olasz turisztikai portál összeállította a legszebb olasz strandok rangsorát. Melyiket látogatjuk meg idén nyáron?

 1. Spiaggia dei Coniglio, Lampedusa

Első helyen náluk is, akár csak a TripAdvisornál a Spiaggia dei Coniglio végzett. A népszerű utazási oldal az utazók véleménye alapján egy a lampedusai partszakaszt, a Spiaggia del Conigliót nevezte meg Európa és a világ legjobbjának. A TripAdvisor így jellemzi a strandot: “Karibi színek, fehér strand, egyedi környezet. A kristálytiszta tenger megnehezíti, hogy elmenj innen”.

 

 

2. Spiaggia La Pelosa, Stintino, Szardínia

 

La Pelosa mindenképpen Szardínia egyik legszebb strandja: sokak szerint olyan gyönyörű itt a víz, mint Olaszországban sehol máshol. Az átlátszó és türkiz víznek, valamint a fehér homoknak köszönhetően inkább trópusi strandnak tűnik.

La Pelosa egyébként a szemközti szigeten lévő 17. századi torony neve, amely egykor börtönként funkcionált. A környék megélhetését a 20. századig a tonhalhalászat biztosította. A Stintinóban található Tonhal Múzeumban mindent megtudhatunk a tonhalakról, a kikötőben pedig minden nyáron megrendezik a tonhalak ünnepét, a sagra del tonnót.

 

3. Cala Mariolu, Orosei, Szardínia

Az Orosei-öbölben található strandot türkizkék tenger, dűnék és finom szemcsés, fehér homok jellemzik. A strandot a sziklák védik a tüző naptól, csak reggel és kora délután süt ide, a többi napszakban árnyékos. A strandot nem könnyű megközelíteni – csak csónakkal lehet - , de az érintetlen táj mindenért kárpótol.

 

4. Baia del Silenzio, Sestri Levante

A finom homokos strand egy szép öbölben, a Ligúr tengerparton, Genova közelében található. Sestri Levante arról híres, hogy minden évben itt adják át a Hans Christian Andersenről elnevezett Andersen - díjat a legjobb gyerek– és ifjúsági könyvért. Május végén, a három napos rendezvény alatt a strandok, utcák tele vannak bohócokkal, artistákkal, utcai művészekkel.

 

 

5. Spiaggia di Tuerredda, Teulada, Cagliari, Szardínia

A gyönyörű, finom homokos strandot narancsfaligeteken keresztül érhetjük el. A strand elsősorban gyerekbarát szolgáltatásai miatt a gyerekes családok körében népszerű.

 

6. Spiaggia di San Vito lo Capo, Trapani, Szicília

Trapani Szicília nyugati partján fekszik, ugyanazon a félszigeten, ahol az ókori Drepanon helyezkedett el. A “Két tenger városának” is nevezik. A közelben található az apró város, San Vito lo Capo, amelynek szépségén túl az a vonzereje, hogy egyelőre a turisták még nem nagyon fedezték fel. Ezért aki egy igazi olaszos, de kevésbé zsúfolt tengerpartra vágyik, annak kitűnő választás lehet San Vito lo Capo.

 

 

7. Spiaggia di Tropea, Calabria

Tropea a Tirrén-tenger partján, Calabria nyugati partvidékén fekszik. Festői óvárosa a partvidékből merőlegesen kiemelkedő 40 m magas mészkősziklán fekszik. A település területén a rómaiak egy kikötőt létesítettek, amelyről idősebb Plinius és Sztrabón úgy tartották, hogy Héraklész alapította.

 

 

8. Cala Brandinchi, San Teodoro, Szardínia

Az 1700 lakosú San Teodoro strandja hosszú és széles – a lagúnát a tengertől elválasztó, 3 km hosszú, homokos földnyelv egésze strand!

 

 

9. Spiaggia del Fornillo, Positano

Positano Campania régióban, Sorrento közelében található és az Amalfi-part többi településével együtt 1997 óta része az UNESCO Világörökségének. Egy szurdokvölgyben fekszik, ahonnan a tengerpart könnyen megközelíthető.

A hajdan a hajógyártásból meggazdagodott város a 16-17. századtól kezdődően hanyatlásnak indult. A 19. század közepére lakosságának több mint felét elveszítette, akik főleg az Egyesült Államokba vándoroltak ki. A 20. század első felében már szegény halászfalunak számított. Az 1950-es évektől kezdtek el özönleni a turisták Positanóba, miután John Steinbeck 1953 májusában esszét közölt a városról. „Positano mélyre hatol” – írta Steinbeck. „Álomhely, amely nem tűnik valóságosnak, amíg ott vagy, de hívogatóan valóságossá válik, ha elhagytad.” A magyar festők közül Aba-Novák Vilmos és Patkó Károly dolgoztak itt.

Positano számos film helyszíne is volt, mint például az 1994-ben készült Only You (főszereplők: Marisa Tomei ésRobert Downey Jr.) vagy a 2003-ban készült Napsüttötte Toszkána Diane Lane-nel

 

 

10. Cala Goloritzé, Baunei, Szardínia

A meredekpart mentén, a néptelen öbölben álomszép strand bújik meg. Állítólag ez a sziget legtöbbet fényképezett strandja.A tenegerfenék 30 méter mély, avíz pedig hidegebb mint a többi öbölben, a tengerbe itt beáramló patakok miatt. A homokot pedig az teszi különlegessé, hogy apró fehér kavicsokból áll, amelyeket tilos szuvenírként elvinni.

 

 

 


Forrás: hetedhetorszag.hu